Despre timart

În contextul în care Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana 2023, Galeria virtuală timart.eu – oferă iubitorilor de artă posibilitatea de a participa online la expoziții cu lucrări artistice. Astfel, prin intermediul tehnicii digitale, vizitatorul poate să se „plimbe“ printr-o galerie cu lucrări expuse, să le contempleze de aproape, să afle informații despre lucrare, să le achiziționeze sau să contacteze artistul.

Prin intermediul portalului timart.eu, Banat Media oferă artiștilor vizuali care s-au format sau care sunt activi în Timișoara, în țară sau în diaspora, oportunitatea de a-și promova lucrările în mediul online. De asemenea se oferă artiștilor amatori sau celor din afara mainstream-ului, ocazia de a-și face cunoscute lucrările la un mod profesional unui public cât mai larg.

În mod normal proiectele de promovare culturală având această anvergură și mai ales în contextul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană! ar trebui sprijinite de instituțiile publice. Având în vedere că demersurile editurii la – primărie, județ, muzeul de artă cât și la asociația TM CCE 2023 – de a primi o susținere financiară pentru acest proiect nu au găsit un ecou favorabil, editura Banat Media Emil Banciu a decis sa continue acest proiect pe cont propriu.

Astfel, artiștii au posibilitatea de a închiria spații de expunere într-o galerie virtuală pentru minim 20 de lucrări pe o durată de 3 luni, având totodată posibilitatea de a schimba în acest interval cele 20 de lucrări cu altele, deci practic de a expune 40 de lucrări!

Bineînțeles, perioada de închiriere se poate prelungi cu alte 3 luni, atâta timp cât artistul dorește să expună. Portalul timart.eu va avea în prima etapă 9 galerii pentru maxim 250 de lucrări care se pot expune simultan. Formatul galeriei, numărul maxim de lucrări, culoarea de fundal, modul de expunere, panotarea, eventual fundalul sonor se vor stabili individual cu fiecare artist.

În prețul de închiriere este inclus portofoliul expoziției generat în format .pdf. . La cerere acesta poate fi trimis pe email înaintea fiecărei schimbări în intervalul de 3 luni.

De asemenea editura oferă producerea de albume digitale – gen Flipalbum – cu toate lucrările prezentate în expoziție în perioada celor 3 luni. Formatul digital al acestui album care include fișierul cu datele în format.html și .pdf bun de tipar (maxim 50 de lucrări), poate fi comandat separat . De asemenea acest album va fi păstrat în arhivele editurii și va putea fi accesat printr-un link pus la dispoziția artistului.

Pentru detalii și informații vă rog să mă contactați la adresa de email banciu@t-online.de , pe mess-ul personal de la facebook, sau de pe formularul de contact al paginii timart.eu